Likovna radionica 29.travnja 2022. godine

Matica slovačka Zagreb i Predstavnik slovačke nacionalne manjine Grada Zagreba su nakon dugo vremena (zbog covidv19 pandemije) organizirali dugo očekivanu likovnu radionicu za članove naše Matice. U prostrima Čaške besede u Zagrebu okupilo se dana 29. travnja 2022. godine desetak članova, te smo pod budnim okom našeg voditelja slikanja g. Bali Josipa krenuli u još jednu slikarsku avanturu.

Ovog puta na odabir našeg voditelja pokušali smo rekonstruirati likovni rad jednog od poznatijih slikara 20. stoljeća, Vassilia Vasiljevića Kandinskog. Njegova slika Herbst in Bayern (Jesen u Bavarskoj) iz 1908. godine bila nam je inspiracija, te smo pokušali na svoj način doživjeti ovaj rad i prenesti dio svog talenta i kreativnosti na platno. Kao i svaki puta na našim likovnim radionicama uz puno zabave, šale, diskusije a naročito kreativnosti proveli smo još jednu zajedničku večer u druženju.

Rezultati nisu izostali, kao što se može vidjeti na priloženim fotografijama, a svaki puta dođe na našu radionicu i neki novi član. Tako smo ovaj puta imali novu mladu članicu Tenu B., koja jedva čeka novu likovnu radionicu i nove izazove. Radionica je počela oko 18:00 sati a završila oko 20:00 uz kolače i sokove, te puno zajedničkog druženja….

Autor: V.B.
Foto: V.B. i J.B.

Scroll to Top