Kurz maľovania v rámci Literárno-umeleckej sekcie Matice slovenskej v Záhrebe

Dňa 22. marca 2019 o 18 hod. v priestoroch Českého domu na Šubićovej ulici 20 sa už po štvrtý krát konal kurz maľovania v rámci Literárno-umeleckej sekcie Matice slovenskej v Záhrebe a pod hlavičkou Rady pre národnostné menšiny Chorvátskej republiky a Predstaviteľa slovenskej národnostnej menšiny mesta Záhreb.

Priestor v Českom dome, kde sa konajú kurzy maľovania sa rýchlo zaplnil 14 účastníkmi, ktorí sa už nemohli dočkať kedy sa kurz bude konať a čo budú maľovať. Tentokrát mali na výber medzi maľovaním mŕtvej prírody a západu slnka. Väčšina si vybrala západ slnka a výsledok bol prekvapivý. Aj ked sa kurz koná po štvrtý krát mnohí sa už zdokonalili vo svojej výtvarnej tvorivosti. Medzi stálymi účastníkmi kurzu sú aj tri dcéry a manžel Alenky Štokićovej, predsedníčky Českej besedy v Záhrebe, ktorí sa k členom Matice slovenskej Záhreb s radosťou pridali.

Účastníkom kurzu prešiel čas veľmi rýchlo a každý z nich bol na konci sám prekvapení aké umelecké diela sa im podarili. Členky Matice slovenskej Záhreb sa postarali o malé občerstvenie v podobe koláčov a celková atmosféra medzi členmi kurzu bola veselá a spontánna.

autor: A.B.
foto: V.B.

Scroll to Top